Ik ben geboren in 1956 in Amsterdam. Na mijn jeugd in Amsterdam en Amstelveen ben ik in 1974 Bouwkunde gaan studeren aan te Technische Universiteit Delft en ben daar in 1981 afgestudeerd.

Na mijn afstuderen ben ik in Amsterdam gaan samenwonen, maar ik moest echter ook nog mijn militaire dienstplicht in Breda vervullen. Doordat ik daarna nog een "nadiencontract" heb vervuld heb ik 5 jaren alleen "doordeweeks" in Breda gewoond. Als hobby maakte ik eerst kleine en fijne pentekeningen. Ik ben toen door een collega op de techniek van het etsen gewezen, en ben aan het Bredase Kunstencentrum een cursus – eigenlijk een begeleid open atelier – gaan volgen. Het tekenen van de etsen is - in ieder geval zoals ik het doe - een zeer tijdsintensieve bezigheid en dat was een prima invulling van de doordeweekse avonden.

In Amsterdam bestonden toen veel galerietjes die onder andere etsen verkochten. Uiteindelijk zijn er bij vier Amsterdamse galeries zo’n 150 van mijn etsen verkocht.

In de zomer van 1985 liep mijn contract in Breda af en lukte het mijn vrouw en mij om beide leuke banen in Rotterdam te bemachtigen. We zijn toen naar Rotterdam verhuisd, en aan de eerste fase van mijn etscarrière kwam een einde.

In de 90-er jaren heb ik een baan in Eindhoven gekregen en ben ik naar Helmond verhuisd. In 2009 besloot ik mijn oude hobby weer op te pakken aan het Eindhovense Centrum voor de Kunsten. In eerste instantie op de manier van werken zoals ik die vroeger ook had gedaan. Onder invloed van de docente en de mede-atelier-genoten ben ik echter geleidelijk aan wat groter en meer met kleur gaan werken. Onder andere door het aanleren van nieuwe technieken zoals het combineren van meerdere etsplaten, het verzagen van de etsplaatjes en het maken van collage-afbeeldingen.

Mijn etsen zijn heel figuratief. Vooral van beelden van mijn vakanties. Ook heb ik van een aantal door mij ontworpen gebouwen (ik ben in het dagelijks leven architect, zie ook mijn zakelijke website www.mare-archenadv.nl) een ets gemaakt. Ik ben van plan om steeds wat vrijer en kleurrijker te gaan werken, en ben zelf benieuwd waar mijn ets-weg de komende jaren naar zal leiden.